Att vara ägare av en restaurang och pub

När du tänker på en restaurang eller pub är det lätt att fråga sig vilket som är svårast. Är det att vara ägare av denna plats, eller är det att vara och bli en uppskattad och återkommande gäst? Att vara gäst och uppföra sig på det perfekta sättet på alla olika platser kan vara svårt, men det har definitivt inte någon chans mot när det gäller att vara ägare. Idag är det så många regler och lagar som gäller rörande denna bransch, samt även att du måste vara en person med rätt kunskap, tålamod och servicekänsla, så bara det gör det svårt.

TLondon, UK - April 12, 2006: Inside view of a public house, known as pub, for drinking and socializing, is the focal point of the community, Pub business, now about 53,500 pubs in the UK, has been declining every year.ill att börja med när du vill vara ägare av, och driva en, pub eller restaurang gäller det att ha ett bra koncept. Idag är det många människor både i Sverige och utomlands öppnar någon av dessa inrättningar som saknar ett bra koncept. Detta gör att det ofta blir ett platt fall, och att dessa människor har förlorar mycket pengar. I det fallet gäller det att ha bra idéer och att vara smart redan från start. När du väl har klarat av starten är det dags för marknadsföringen och den dagliga driften. Om vi då tar en pub eller restaurang i Sverige kommer du här att stå inför en rad regler som styr hur du kan driva din verksamhet.

Dessa måste du naturligtvis känna till. Vad som är viktigast av allt är att du har ett trevligt bemötande mot dina gäster, samt att du innehar en ängels tålamod. Med det menar vi inte att du ska ta emot en massor av oförtjänt kritik från dina gäster, men du kommer att få höra mycket. Ibland får du konstiga förfrågningar, och många gånger kommer du att få höra samma person prata om samma saker vid varje besök. Där gäller det att samtidigt som du har det rent och serverar bra mat och dryck med kvalitet, alltid ha ett leende på läpparna.

.